Hvornår brister Bitcoin-boblen?

Bitcoin vinder flere og flere tilhængere og anerkendelse, men ikke over hele linjen. Bank of America Bitcoin skrev “blæser dørene af tidligere bobler” og strejker således mod den førende kryptokurrency.

Michael Hartnett, den største investeringsstrateg i Bank of America, fandt klare ord om den aktuelle situation. Som et resultat skabte en Bitcoin Evolution lang række indikatorer et “giftigt bryg i 2021”. Faktum er, at omkring 10 milliarder dollars gik til aktier, 29 milliarder i kontanter og 1,5 milliarder i guld i sidste uge, ifølge bankens data. Samtidig steg Bitcoins markedsværdi med omkring $ 133 milliarder dollars, og det kan de gode mennesker hos Bank of America naturligvis slet ikke lide.

Selvom det ikke er klart, hvor mange penge der faktisk gik til Bitcoin, var det bestemt meget. GrayScale rapporterede alene i slutningen af ​​december, at omkring en halv milliard dollars om ugen fandt vej ind i Bitcoin.

Fortællingen om Bitcoin som digitalt guld betaler sig

Investorer har trukket penge fra guld og investeret i Bitcoin, da den digitale valuta naturligvis reagerer meget hurtigere på massetryk af penge. Det er også i stigende grad vedtaget som en porteføljespredning, selv af store virksomheder, efter adskillige undersøgelser konkluderede, at Bitcoin øger risikojusteret afkast.

I stedet for kontanter holdes BTC nu som reserver, og at banker og regeringer ikke kan lide dette, er forståeligt fra deres synspunkt. Slaget mod Bitcoin er derfor ikke overraskende, men det sætter den aktuelle udvikling i forkert lys.

Uden tvivl kan den parabolske stigning i Bitcoin-prisen hurtigt opfattes som en boble. Imidlertid har udtrykket “boble” en negativ konnotation med mange, når det kommer til investering. Det antyder, at noget er langt ud over dets reelle værdi og har konstrueret et korthus, der ikke kan undgå at kollapse fuldstændigt på et eller andet tidspunkt. Men det er ikke helt korrekt, og hvorfor jeg vil forklare dig nu.

Hvorfor blærer er helt normalt

Bitcoin er specielt på mange måder. Frem for alt er det imidlertid markedsføringen af ​​den digitale valuta, der adskiller den fra det, vi ellers kender.

Startups som Facebook eller Google var engang lukket for offentligheden i deres tidlige fase på grund af Securities Act 1933. Det betyder, at virksomheden på dette stadium, hvor der er hurtig vækst og hurtig opskæring, ikke handles offentligt og derfor ikke har nogen pris, som vi alle kan spore bevægelsen af.

Det har dog en privat pris, der kun er tilgængelig for velhøjede investorer og banker. Hvis denne pris også blev vist offentligt og konstant opdateret i realtid gennem offentlig handel, ville det hurtigt blive klart, at prisudviklingen hos sådanne virksomheder også ligner en enorm, massiv boble. Først når virksomheden har afsluttet sin parabolske prisstigning i denne vækstfase, indser tidlige investorer deres enorme fortjeneste i form af en børsintroduktion (IPO), hvor de sælger deres aktier til offentligheden. Så det blev gjort på Facebook, Google og alle andre offentlige virksomheder.

Så det er ikke, at Bitcoin er en boble, der til sidst brister og mere eller mindre forsvinder til ingenting. Det er snarere første gang vi er vidne til ægte, offentlig prisfastsættelse af et aktiv fra starten. Vi er i den fase, hvor den virkelige værdi af det underliggende værdifulde aktiv endnu ikke er fundet i vækstfasen. Det er ikke anderledes end med alle startups derude, kun at vi i dette tilfælde let kan følge det og endda have friheden til at være involveret.

Bitcoin blev offentligt kastet på det åbne marked med en startpris på $ 0. Selve markedet har besluttet, at 1 BTC i øjeblikket er værd at $ 40.000. Ingen andre. Volatiliteten, der viser sig ved parabolske prisstigninger og hårde korrektioner, afspejler kun usikkerheden i et frit marked om, hvor den virkelige værdi af det digitale aktiv i øjeblikket skal anvendes. Når alt kommer til alt er det heller ikke så let, fordi noget som Bitcoin aldrig har været der før. Så vi mangler nøjagtige sammenligningsværdier, som vi kan bruge. Men Bitcoin er ikke en boble, der brister og forsvinder på et eller andet tidspunkt. Tværtimod, for det er en hidtil uset mulighed for “den lille mand” og den “lille kvinde” at være der fra starten og lige så meget