Het is duidelijk dat de stierentrend die in de zomer is ontstaan, voorbij is: Bitcoin, Ethereum en andere topmunten zijn de laatste weken een sterk consolidatiepatroon ingegaan. BTC, bijvoorbeeld, heeft de afgelopen zes weken in een assortiment van $1.000 gehandeld.

Maar beleggers denken niet dat het nu tijd is om te ontspannen: een fondsmanager in de ruimte, Andrew Kang, merkte op dat het niet verstandig is om nu vrijaf te nemen. Kang, de oprichter van het Mechanisme Kapitaal, merkte op dat er “veel geld aan de zijlijn” staat met een “risicobereidheid voor zowel BTC als alts”.

Dat wil zeggen, er ligt geld te wachten om de cryptocurrency markten te betreden, mocht er een goede katalysator zijn, dan zal er een positieve fundamentele ontwikkeling of prijstrends zijn die wijzen op een verdere groei.

Stabiele munt aanbod pieken, het stimuleren van Bitcoin & crypto vooruitzichten

Het aanbod van Amerikaanse stalmunten in omloop passeerde onlangs 20 miljard dollar, ondanks deze metriek in het begin van het jaar in de paar miljarden.

Deze sterke opleving van de vraag naar stablecoin laat ten minste twee dingen zien:

  1. Er is een vraag naar Amerikaanse dollars in de DeFi-markt.
  2. Er is een onderliggende vraag naar cryptocurrencies.

Analisten hebben goede hoop dat de sterke instroom van stablecoins in omloop de kans zal vergroten dat Bitcoin en andere cryptocurrency’s hoger komen te liggen. Historische analyse heeft uitgewezen dat de marktkapitalisatie van Tether’s USDT enigszins gecorreleerd is met de marktkapitalisatie van Bitcoin.

Bedrijven als CryptoQuant en Glassnode zien de toenemende hoeveelheid stabiele munten op de beurzen als positief voor de markt.

De “Stablecoin Supply Ratio”, een metriek die door deze bedrijven wordt gebruikt om bij te houden hoe stortingen van stablecoins op beurzen de prijs van Bitcoin beïnvloeden, drukt een “sterk koop”-signaal uit.

Meer dan alleen stablecoins

Cash on the sidelines gaat niet alleen over stabiele munten. Er staat echt geld op bankrekeningen die aan de zijlijn staan te wachten om Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies binnen te gaan.

Square maakte dit duidelijk toen het donderdag onthulde dat het $50 miljoen aan Bitcoin had gekocht voor zijn balans met één procent van zijn beschikbare activa. Jack Dorsey, die aan het hoofd staat van het bedrijf, heeft Bitcoin lang gepromoot en noemt het de beste kanshebber van het internet om de inheemse valuta van het internet te worden.

Spencer Noon, hoofd van DTC Capital, gaf ook aan dat er institutionele beleggers aan de zijlijn staan die op zoek zijn naar kapitaal in Ethereum om stilzwijgend te profiteren van de gedecentraliseerde financiële ruimte.

Bitcoin, momenteel nummer 1 op de markt, is de afgelopen 24 uur met 4,5% gestegen. BTC heeft een marktcap van $210.6B met een 24-uurs volume van $26.85B.